tisdag 12 februari 2013

Sommaren 2012



Så var man då hemma igen då. Nu öppnades världen för Saga igen, Saga som efter bara några steg brukade lyfta upp händerna och ville bli buren, kunde nu småspringa och gå riktigt långt.
  Man var ju alltid lite orolig över att hon skulle ta ut sej för mycket, men det fanns ett go i henne som vi inte sett på länge.
  När vi kom från Lund kunde vi börja ta hem hästarna igen.
  Quinnie vår Tinker följde med frivilligt, men Mirason haflingern bestämde sej för att stanna hos fodervärden. Ett tungt men riktigt beslut som blev så mycket enklare när det var han själv som tog beslutet.
  Ibland måste man släppa taget om dom som står en nära, även för sin egen skull.
  Så vi lånade en ponny, nu kunde Tilda och jag rida ut, det var riktigt magiskt.

  Det är otroligt vilken hög smärttröskel barn har, hade det varit en vuxen som gjort samma operation hade det varit jämmer o elände hela tiden.
  Den här sommaren tog vi en minisemester till Göteborg och Liseberg. Saga som inte bott borta på annat än sjukhus blev helt överlycklig över denna lyx, alla fyra tillsammans på ett och samma ställe trots att vi inte var hemma.
 På sjukhuset får vi ju alltid dela upp oss.
   Så två nätter på hotell, och på det besöka både Universeum med allt man kan göra och se där, och Liseberg. Åkturerna som Saga kunde åka var något begränsade då hon var mindre än 90 cm, men Saga var mer än nöjd ändå.
  Saga har alltid varit fruktansvärt rädd för utklädda figurer, särskilt busfabriks elefanten, så vi var ganska oroliga över hur hon skulle reagera över Lisebergskaninerna som kan dyka upp lite var som helst. För får hon panik då springer hon bara, okontrollerat för att komma undan.
  Men det blev som tur var inte alls den reaktion vi trodde. Hon var så facinerad över att tjejkaninerna hade kjol, hon kunde till och med vinka till dom på avstånd. Åhh vilken lättnad.
 Hon ville till och med ha en mjukis kanin från shopen som hon döpte till "Kanina", efter den stora kanina på Liseberg.
  Per vann en stor kexchoklad till hela familjens stora glädje.
  Som vanligt när man gör något kul går ju tiden alltid alldeles för fort, så snart var det dags att åka hem igen. I flera veckor efter smågrät Saga och ville åka "hem till Liseberg" igen, så kul tyckte hon det var, och det är ju ett gott betyg.
   Nej sommaren-12 var faktiskt bra trots det lite tråkiga vädret, alla mådde och hade det bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar